Hacklab Mikkeli

PIETARINKATU 23

Tervetuloa tutustumaan tilaan ja yhteisön jäsenii.
Tilamme ei ole täysin esteetön. Katutasolta on laskeuduttava muutama porras ulko-ovelle. 
Lisäksi WC-tilat edustavat 60-luvun mitoitusta eli ovat kovin ahtaat nykypäivän standardeihin nähden.

 

TILAT

Hacklabin 108 neliömetrin laajuiset työtilat jakautuvat usempaan pienempään osaan.
Työtila ja etenkään sen varustelu ei lähtökohtaisesti ole koskaan valmista, vaan niitä voidaan muokata aina yhteisön tarpeen mukaan. Yhteisömme toimii tältäkin osin do-ocracyn mukaisesti:

”If you want something done, do it, but remember to be excellent to each other when doing so.” Noisebridge Hackerspace Wiki

CLEAN

Löydät 2 Anycubicin FDM 3D-tulostinta, juotospisteen sekä elektroniikkaprojekteja varten valtavasti erilaisia komponentteja vapaasti käytettävissä. Oskilloskoopit, signaaligeneraattorit, labrateholähteet, spektrianalysaattori (Rohde & Schwarz FSB 100Hz — 5GHz)(lainassa radioamatööreillä), yleismittarit, juotosasemat jne. löytyvät täältä.

DIRTY

Sotkuisempaan työskentelyyn tarkoitettu tile, esimerkiksi kevyesti pölyä tai maaliroiskeita tuottavat työt on parasta tehdä täällä. Tilasta löydät mm. höyläpenkin, työpöytiä, pöytäsirkkelin, lehtisahan, vetokaapin, erilaisia käsi- ja sähkötyökaluja sekä valikoiman monenlaista rakenteluun sopivaa puu- ja muovimateriaalia.

CHECKPOINT

Tarjoaa mukavaa työskentely- ja oleskelutilaa parin sohvan. Checkpointista löydät arcade-pelikaapin lisäksi dataprojektorin ja erilaisia pelikonsoleita sekä kokoelman lahjoituksena saatuja lautapelejä (mm. klassikko Junta).

Lisäksi tilasta löytyy pöytätilaa työskentelyyn helposti parille tusinalle.

Jääkaappi, mikroaaltouuni, kahvinkeitin, keittolevy, airfryer ja muut tärkeät varustelut löytyvät ruokahuoltoa varten.

LAITTEET JA VÄLINEET

Tilasta löytyvät laitteet ja välineet ovat vapaasti tilankäytöstä maksavien jäsenten käytettävissä. Osa laitteista edellyttää riittäviä taitoja käyttämiseen ja siten käyttöopastukseen osallistumista. Laitteiden käyttämisessä opastetaan ja autetaan kyllä – pyydä vain rohkeasti apua, jos jokin asia askarruttaa.

Kuluvien materiaalien (esim. 3d-tulostusmateriaalit) tai “kertakäyttöisten” komponenttien (esim. kotiin vietävät elektroniikkakomponentit) käyttäminen on pääsääntöisesti rajattu tilankäytöstä maksaville jäsenille. Tilankäyttömaksuilla voimme hankkia lisää materiaaleja.